joi, 9 iunie 2016

Ziua eroilor - 9 iunie 2016

     

 La sărbătoarea Înălțării Domnului şi Ziua Eroilor din ziua de joi, 9 iunie 2016, după Sfânta Liturghie, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în cimitirul municipal Adjud. Au fost prezente autoritatile locale si formatiuni politice.
     Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfinţită prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001 prin care această zi a fost proclamată ca sărbătoare națională bisericească.
Prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos, a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.
Reamintim că la fiecare Sfântă Liturghie sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.
(www.rgnpress.ro)
Foto: Liceul "Emil Botta"Niciun comentariu: