marți, 1 decembrie 2015

1 decembrie 2015. Depuneri de coroane la monumentul eroilor din Adjud. La multi ani Romania !

      Discursul d-lui primar ing. Constantin Armencea cu ocazia zilei nationale a Romaniei, astazi 1 decembrie 2015:


ONORATĂ, ASISTENŢĂ,
      Vă rog să păstrăm un mornent de reculegere în memoria victimelor care şi-au pierdut viaţa in t•agedia din Clubul Colectiv şi 'in urma atentatelor de la Paris.
      Vă muiţumesc.
Astăzi 1 decembrie 2015, se implinesc 97 de ani de când prin voinţa intregului neam românesc, s-a scris cea mai importantă pagină de istorie pentru România. La 1decembrie 1918, Transilvania, Banatul, Crişana, Maramureşul s-au unit cu România, incununând eforturile de unire a provinciilor romanesti. cu. patria mamă,. Ziua Naţională a României este ziua în care sărbătorim Unirea tuturor românilor şi un nou început pentru făurirea statului român modern, de dezvoltare a vietii social-economice şi politice. Marea Unire de la 1 decembrie 1918 este o zi cu profunde semnificaţii istorice care rămâne cea mai sublimă pagină a istoriei Românilei. Sărbătorind Ziua Naţională a României, trebuie să privim cu incredere in viitor, să avern credinţa că numai impreună vom putea trece peste rnomentele dureroase Je prezentului. Avem datoria să ne iubim si sa ne cinstim eroii şi trecutul, să fim uniţi în apărarea valorilor pe care le-am mostenit de la înaintaşii noştri. in aceste zile să fim solidari, uniţi, pentru a trece peste evenimentele dureroase care au incercat România şi Europa. Drapelele României şi Franţel au fost coborâte în bernă, au fost decretate zile de doliu, solidaritatea caracterizând comportamentul tuturor celor care cred în democraţie şi valorile ei, în destinul Europei unite.
     Aflându-ne la Monumentul eroilor adjudeni, să ne îndreptăm gândurile spre cei căzuţi la datorie, pentru apărarea idealurilor de libertate şi independenţă naţională, pentru întregirea neamului şi continuitatea naţiei româneşti. Dumnezeu să-i odihnescă în pace, jertfa lor fiind o pildă de eroism şi o obligaţie pentru generaţia prezentă şi viitoare de a asigura unitatea naţională, într-o Europă unită şi puternică. De Ziua Naţională in numele Consiliului Local, a Primăriei Municipiului Adjud, vă urez stimati concetăţeni „La mulţi ani!„ sănătate, sărbătorile de jarnă să vă aducă impliniri, realizări, multe bucurii alături de cei dragi, iar anul 2016 sâ fie rodnic, pe măsura speranţelor şi năzuinţelor dumneavoastră.

     LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!












































































Niciun comentariu: